The Leader in Me

Het beste wat je kunt worden, is jezelf– Stephen Covey

Stephen Covey is een bekendheid in Amerika. In 1989 schreef hij het boek “de zeven eigenschappen van effectief leiderschap”. In 1997 schreef hij, na vele verzoeken van aanhangers van zijn theorie, het boek “de zeven eigenschappen van effectieve families”.

De 7 eigenschappen, oorspronkelijk bedoeld voor leidinggevenden, bleken zeer effectief toepasbaar voor iedere persoon die zichzelf wil ontwikkelen en/of zijn relaties met anderen wil versterken. De theorie achter de 7 eigenschappen is zo simpel en krachtig dat het zich makkelijk laat vertalen naar “zelf-leiderschap”, zowel op niveau van volwassenen, als ook, op speelser niveau van kinderen. Inmiddels is in vele bedrijfstakken en ook in het onderwijs de theorie van de 7 gewoonten vertaald naar verschillende niveaus van concrete gedragsontwikkeling.

Meer informatie kunt u lezen op www.franklincovey.nl en in onze schoolgids.

Op Atlantis maken wij gebruik van de 7 gewoonten voor kinderen. Wij noemen ze ook wel de “7 parels”. In elke groep wordt volgens deze gewoonten gewerkt en leren kinderen hoe zij effectief kunnen zijn, proactief kunnen communiceren en positief werken aan hun relaties met anderen.
De 7 gewoonten zijn verwerkt in de leerlijn: “The Leader in Me”. Atlantis is de eerste school in Nederland die met deze methode voor kinderen werkt. In Amerika zijn al een groot aantal scholen die met deze succesvolle methode werken. In Europa is de methode nu zeer in opkomst. Van de Europese scholen is Atlantis veruit het verst met de uitvoering van de methode in de school.  Op www.theleaderinme.org vindt u meer informatie of op www.Leraar24.nl.

In 2011 won Atlantis de publieksprijs van de Jos van Kemenade Award voor het programma “The Leader in Me”.